Zonneboiler Jouswier

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Jouswier? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze vergelijker vind je bruikbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Jouswier.

zonneboiler systeem installeren in 9124

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9124
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Jouswier vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Jouswier! Aan de hand van deze pagina check je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Dongeradeel. Of klik door naar de website kvinl.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box ontdek jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie is geschikt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Het product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Jouswier. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De geschatte kosten zonneboiler Jouswier zitten gemiddeld tussen €2975 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Hierna bekijk je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor enkele mogelijkheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €170 per jaar (gasprijzen februari 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.700€70
100 liter2€2.775 – €3.075€80
200 liter2€3.200 – €3.925€120
300 liter3€4.450 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-jouswier

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Jouswier (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recent verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €700 tot wel €1275. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Jouswier

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen RS2401-3 150L), vermogen 1654 [KW], €1125 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px4 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)D), vermogen 3274 [KW], €2526 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 500 – 3 UNIKO21), vermogen 2124 [KW], €1444 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Dongeradeel een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.dongeradeel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Jouswier aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Jouswier!

 • Warmtepomp: wint warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!