Zonneboiler Ee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Ee? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie bestaat uit twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check je accurate details aangaande een zonneboiler kopen in Ee.

zonneboiler systeem installeren in 9131

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €950.
 • Een alledaags gezin in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9131
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Ee vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Ee! Dankzij onze website ontdek je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of benader kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven in de buurt. Verderop lees jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie regelt je watervoorziening en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toegepast door grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Ee. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Ee fluctueren tussen de €2475 en €3550, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor meerdere gevallen de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €180 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.575€70
100 liter2€2.900 – €3.000€85
200 liter2€3.100 – €3.950€135
300 liter3€4.600 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-ee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten wij ook naar wie de informatie verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Met het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je ontvangt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Ee (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot wel €1150. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ee

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 4 personen RS2401-3 300L), vermogen 2251 [KW], €1531 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1K.150), vermogen 3537 [KW], €2405 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 300 – 2 KSF26), vermogen 1415 [KW], €962 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Dongeradeel een groene lening of kleine subsidie. Zie www.dongeradeel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ee aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ee!

 • Warmtepomp: haalt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!