Zonneboiler Anjum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Anjum? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. D.m.v. deze pagina tref je uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Anjum.

zonneboiler systeem installeren in 9133

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Dongeradeel gebruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9133
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Anjum vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Anjum! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of surf naar de website kvinl.nl voor informatie over ervaren installatiebedrijven in de regio. Verderop tref jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificering. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product is toepasbaar voor je watervoorziening en een warme woning. De installatie behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lagere prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Anjum. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juli 2024 kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Anjum vinden we terug ergens tussen de €2800 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor meerdere gevallen de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €160 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.675€45
100 liter2€2.875 – €3.075€90
200 liter2€3.150 – €4.000€145
300 liter3€4.575 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-anjum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de info aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U krijgt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Anjum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd jaren geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle artikelen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €450 tot €1375. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Anjum

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 6 personen RS2401-3 500L), vermogen 3868 [KW], €2630 subsidie.
 • HRsolar (Hrs200L-D/4,8 combi), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS ECLIPSE 2 – 300 – 2 ECLIPSE), vermogen 1253 [KW], €852 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Dongeradeel een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.dongeradeel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Anjum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Anjum!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!