Zonneboiler Oosternijkerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Oosternijkerk? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van deze pagina tref jij bruikbare details die helpen bij een zonneboiler kopen in Oosternijkerk.

zonneboiler systeem installeren in 9137

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een alledaags gezin in Dongeradeel stookt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €145 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9137
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Oosternijkerk vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Oosternijkerk! Door middel van onze website bekijk je eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Dongeradeel. Of benader Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Onderstaand vind jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en de centrale verwarming. Het systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oosternijkerk. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Oosternijkerk variëren tussen €2525 en €4000, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor enkele scenario’sde investering en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €145 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€45
100 liter2€2.800 – €3.075€85
200 liter2€3.200 – €3.925€120
300 liter3€4.550 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-oosternijkerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie verdere info verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze data kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en staat van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Oosternijkerk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle apparaten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €975 tot wel €1625. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oosternijkerk

 • Brink Climate Systems (Sunset CV3-300 verticaal), vermogen 2664 [KW], €1812 subsidie.
 • HRsolar (HRS200D/5,0 Combi), vermogen 1951 [KW], €1327 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY S – 300 – 1 XRAY15), vermogen 872 [KW], €593 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Dongeradeel mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.dongeradeel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oosternijkerk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oosternijkerk!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!