Zonneboiler Morra

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Morra? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Via deze website bekijk je omvangrijke details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Morra.

zonneboiler systeem installeren in 9135

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1150.
 • Een standaard woning in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9135
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Morra vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Morra! Middels zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je gemakkelijk een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of klik door naar Qbis.nl voor een database met professionele installateurs uit de buurt. Verderop achterhaal je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie regelt heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Morra. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er systemen met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Morra schommelen tussen de €2600 en €3000, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. In het volgende kopje tref je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder check je voor een variatie aan situatiesde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €125 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.600€65
100 liter2€2.950 – €3.050€75
200 liter2€3.225 – €4.000€130
300 liter3€4.575 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-morra

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de info aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze informatie kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft aantal kamers en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Morra (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Morra

 • Brink Climate Systems (Sunset CV2-200 verticaal), vermogen 1659 [KW], €1128 subsidie.
 • HRsolar (Nero 1 / 120M), vermogen 743 [KW], €505 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY – 300 – 2 XRAY10), vermogen 1260 [KW], €857 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVObiedt de gemeente Dongeradeel soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.dongeradeel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Morra aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Morra!

 • De warmtepomp: wint energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!