Zonneboiler Paesens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Paesens? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze tool tref jij omvangrijke toelichtingen over een zonneboiler kopen in Paesens.

zonneboiler systeem installeren in 9136

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een alledaags gezin in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9136
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Paesens vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Paesens! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Dongeradeel. Of surf naar Qbis.nl voor lijstjes met erkende installateurs uit jullie streek. Hieronder check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om recensies en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Paesens. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Paesens variëren tussen €2975 en €3500, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Hierna tref je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een variatie aan scenario’sde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €150 per jaar (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€50
100 liter2€2.800 – €3.025€90
200 liter2€3.275 – €3.900€115
300 liter3€4.425 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-paesens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door het energieverbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Het betreft de omvang en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je ontvangt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Paesens (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €725 tot wel €1100. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Paesens

 • Brink Climate Systems (Sunset CV3-300 horizontaal), vermogen 2643 [KW], €1797 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 120M), vermogen 1283 [KW], €872 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY – 500 – 3 XRAY10), vermogen 2197 [KW], €1494 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Dongeradeel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.dongeradeel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Paesens aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Paesens!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!