Zonneboiler Wierum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Wierum? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je accurate details die helpen bij een zonneboiler kopen in Wierum.

zonneboiler systeem installeren in 9141

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een doorsnee huishouden in Dongeradeel stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9141
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Wierum vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Wierum! Via deze pagina tref je probleemloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Dongeradeel. Of bezoek Qbis.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en relevante keurmerken. Onder andere KviNL, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem voorziet in je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Wierum. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er installaties met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Wierum fluctueren tussen de €2425 en €3550, met installatie inclusief. Dit systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Verderop bekijk je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor velerlei omstandigheden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €100 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.575€60
100 liter2€2.850 – €3.125€80
200 liter2€3.275 – €3.975€120
300 liter3€4.550 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-wierum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie verdere info verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze informatie kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wierum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is recent extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle apparaten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1175. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wierum

 • S-Power (FK 3-400 AD), vermogen 2947 [KW], €2004 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 200M), vermogen 1344 [KW], €914 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS – 300 – 2 UNIKO21), vermogen 1198 [KW], €815 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Dongeradeel soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.dongeradeel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Wierum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Wierum!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!