Zonneboiler Ternaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Ternaard? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze website vind je uitgebreide details aangaande een zonneboiler kopen in Ternaard.

zonneboiler systeem installeren in 9145

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een alledaags huishouden in Dongeradeel gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9145
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Ternaard vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Ternaard! Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk je simpel en snel een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs in je omgeving. In onderstaande box check jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze installatie behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ternaard. Deze setup is goed te combineren met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Ternaard fluctueren tussen de €2575 en €4500, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief komt tot stand door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor een aantal situatiesde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €60 per jaar (energieprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€70
100 liter2€2.825 – €3.075€100
200 liter2€3.300 – €3.850€120
300 liter3€4.475 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-ternaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten we naar wie de info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Geholpen door deze informatie kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld woonoppervlak en staat van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Ternaard (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €450 tot wel €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ternaard

 • S-Power (HP40-400 AD), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200M), vermogen 1668 [KW], €1134 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS PLUS – 500 – 3 KSF26), vermogen 2418 [KW], €1644 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Dongeradeel een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.dongeradeel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Ternaard aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ternaard!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!