Zonneboiler Holwerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Holwerd? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze tool lees jij waardevolle aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Holwerd.

zonneboiler systeem installeren in 9151

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9151
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Holwerd vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Holwerd! Via onze tool ontdek je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of bezoek kvinl.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder vind je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met recensies en certificering. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bijzonder toegepast door bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Holwerd. Deze installatie is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De recente kosten zonneboiler Holwerd komen gemiddeld uit tussen €2625 en €3000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt lees je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor meerdere gevallen de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €150 per jaar (gasprijzen november 2023). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.500€55
100 liter2€2.850 – €3.150€90
200 liter2€3.150 – €3.875€130
300 liter3€4.450 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-holwerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Door deze informatie kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Holwerd (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recent verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €675 tot wel €1725. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Holwerd

 • Burg Spitzentechnologie (Pro 3000 SBS300 TW), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • Navetto (WPB200/HPC2,5), vermogen 1152 [KW], €783 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH RAY – 350 – 2 XRAY10), vermogen 1352 [KW], €919 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Dongeradeel mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.dongeradeel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Holwerd aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Holwerd!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!