Zonneboiler Ballum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Ballum? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze vergelijker vind jij samengestelde adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ballum.

zonneboiler systeem installeren in 9162

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1900.
 • Een doorsnee huishouden in Ameland gebruikt 1720 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9162
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Ballum vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Ballum! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je probleemloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Ameland. Of probeer kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs in je omgeving. Bijgaand tref jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Bijzonder aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Ballum. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Ballum schommelen tussen de €2825 en €3450, met monteren & installeren. De installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een paar voorbeeldsituaties de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €180 per jaar (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€65
100 liter2€2.775 – €3.000€75
200 liter2€3.200 – €3.875€120
300 liter3€4.450 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-ballum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Via deze statistieken kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een week een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Ballum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ballum

 • ZBPro (ZP500tfp-4), vermogen 2415 [KW], €1642 subsidie.
 • 123-Kaminofen (CPC18CPC24 + HSP-1 500), vermogen 3397 [KW], €2310 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 4 ECLIPSE), vermogen 2557 [KW], €1739 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Ameland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.ameland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ballum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Ballum!

 • De warmtepomp: ontneemt energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!