Zonneboiler Hollum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Hollum? Via een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van de zonneboiler-vergelijker vind je waardevolle gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hollum.

zonneboiler systeem installeren in 9161

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een gemiddeld gezin in Ameland stookt 1720 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Concreet: een interessante besparing van +/- €65 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9161
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Hollum vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Hollum! Via deze website vind je moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Ameland. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een schema met eerlijke installateurs uit de buurt. Onderstaand check jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de winter is de werking niet optimaal. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem voorziet in je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker toegepast door grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lagere prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hollum. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In december 2023 kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Hollum komen gemiddeld uit tussen €2550 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, het volume van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Hierna check je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor verschillende scenario’sde kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €155 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.700€50
100 liter2€2.950 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €3.900€140
300 liter3€4.475 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-hollum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Op basis van deze data kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Hollum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €900 tot wel €1775. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hollum

 • ZBPro (ZP400tfp-4), vermogen 24 [KW], €1632 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24+TS-S 500L), vermogen 2013 [KW], €1369 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 3 ECLIPSE), vermogen 2123 [KW], €1444 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Ameland een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.ameland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hollum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hollum!

 • Warmtepomp: haalt energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!