Zonneboiler Buren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Buren? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via deze website bekijk jij waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Buren.

zonneboiler systeem installeren in 9164

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1450.
 • Een standaard woning in Ameland verbruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Buren vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Buren! Middels deze website check je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Ameland. Of probeer de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand tref je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en certificaten en keurmerken. Onder andere KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral toegepast door grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage winkelprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Buren. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk hebben we nog een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Buren komen gemiddeld uit tussen €2400 en €3850, inclusief plaatsing. Het product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. In het volgende kopje tref je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor velerlei mogelijkheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €175 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€65
100 liter2€2.950 – €3.075€90
200 liter2€3.175 – €3.850€115
300 liter3€4.425 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-buren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie verdere info verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze data kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Het betreft de grootte en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Buren (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €550 tot €1000. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Buren

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 20T/S150L-1), vermogen 1103 [KW], €750 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-2 400 L), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 1000 – 4 ECLIPSE), vermogen 2479 [KW], €1686 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Ameland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.ameland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Buren aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Buren!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!