Zonneboiler Ferwert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Ferwert? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze vergelijker doorzoek je uitgebreide gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Ferwert.

zonneboiler systeem installeren in 9172

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1500.
 • Een alledaags huishouden in Ferwerderadiel gebruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9172
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Ferwert vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Ferwert! Door middel van onze vergelijker achterhaal je simpel en snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Ferwerderadiel. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Onder andere Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. In de basis aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ferwert. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Ferwert variëren tussen €2425 en €3650, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna bekijk je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor diverse situatiesde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €70 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€40
100 liter2€2.800 – €3.050€80
200 liter2€3.200 – €3.975€145
300 liter3€4.550 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-ferwert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de informatie verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Ferwert (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd in 2017 uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle systemen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot wel €1775. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Ferwert

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 30T/S200L-1), vermogen 1467 [KW], €998 subsidie.
 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 1000), vermogen 364 [KW], €2475 subsidie.
 • HRsolar (Hrs300/1,6), vermogen 948 [KW], €945 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Ferwerderadiel een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.ferwerderadiel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ferwert aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ferwert!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!