Zonneboiler Jislum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Jislum? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze tool tref jij accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Jislum.

zonneboiler systeem installeren in 9177

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Ferwerderadiel stookt 1500 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9177
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Jislum vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Jislum! Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk je eenvoudig een goede installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Ferwerderadiel. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een overzicht met professionele installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf check jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op recensies en relevante keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem regelt je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Jislum. Deze oplossing is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Jislum zitten gemiddeld tussen €2675 en €4100, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op deze pagina vind jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor een variatie aan mogelijkheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €105 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€50
100 liter2€2.850 – €3.175€75
200 liter2€3.100 – €4.000€130
300 liter3€4.400 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-jislum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zo weten we naar wie verdere info toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze statistieken kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Jislum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €450 tot wel €1650. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Jislum

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 50T/S500L-1), vermogen 1787 [KW], €1215 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-t-300B), vermogen 1293 [KW], €879 subsidie.
 • Solar2all (HP40/250/PWM), vermogen 2120 [KW], €1442 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Ferwerderadiel soms een extra tegemoetkoming. Zie www.ferwerderadiel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Jislum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Jislum!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!