Zonneboiler Wânswert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Wânswert? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker tref jij waardevolle adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wânswert.

zonneboiler systeem installeren in 9178

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een alledaags huishouden in Ferwerderadiel stookt 1500 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €110 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9178
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Wânswert vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Wânswert! Aan de hand van onze website ontdek je simpel en snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Ferwerderadiel. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor informatie over goede installateurs in je omgeving. Verderop tref jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor heet water in huis en de centrale verwarming. Het systeem wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wânswert. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Wânswert schommelen tussen de €2800 en €3100, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt tref jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor een paar voorbeelden de investering en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €145 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€45
100 liter2€2.825 – €3.125€80
200 liter2€3.300 – €3.800€110
300 liter3€4.450 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-wanswert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de productinfo verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Via deze statistieken kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Wânswert (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot €1550. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wânswert

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 60T/S500L-1), vermogen 2866 [KW], €1949 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-cv-400E), vermogen 1632 [KW], €1110 subsidie.
 • Eco2All (Eco2all – 3x KA/2002 Comfort + 1000L), vermogen 3258 [KW], €2215 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Ferwerderadiel een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.ferwerderadiel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wânswert aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Wânswert!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!