Zonneboiler De Tike

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in De Tike? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze website check je accurate adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in De Tike.

zonneboiler systeem installeren in 9219

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een alledaags huishouden in Smallingerland verbruikt 1430 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €65 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9219
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in De Tike vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in De Tike! Door middel van deze website bekijk je gemakkelijk een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Smallingerland. Of check de website kvinl.nl voor informatie over competente installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker interessant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in De Tike. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler De Tike liggen tussen de €2550 en €3150, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. In het volgende kopje vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een aantal voorbeelden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €70 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.600€55
100 liter2€2.850 – €3.075€95
200 liter2€3.300 – €3.800€135
300 liter3€4.500 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-de-tike

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Via deze gegevens kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Tike (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle apparaten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €775 tot wel €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in De Tike

 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC30 CW5 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 9,6 m2- Sailer Hybrid-plus 1050), vermogen 2827 [KW], €1922 subsidie.
 • Solar2all (TS20/150/PWM), vermogen 1436 [KW], €976 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Smallingerland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.smallingerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte De Tike aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in De Tike!

 • Warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!