Zonneboiler De Wilgen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in De Wilgen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze website doorzoek jij toepasbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in De Wilgen.

zonneboiler systeem installeren in 9213

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Smallingerland stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9213
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in De Wilgen vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in De Wilgen! Geholpen door onze website tref je gemakkelijk een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Smallingerland. Of benader de website kvinl.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie zorgt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral aantrekkelijk voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Dankzij aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in De Wilgen. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler De Wilgen fluctueren tussen de €2750 en €3850, met installatie. Het systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor verscheide mogelijkheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €80 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.500€55
100 liter2€2.800 – €3.200€95
200 liter2€3.225 – €3.800€120
300 liter3€4.575 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-de-wilgen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze data kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Wilgen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recent verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle installaties die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot wel €1475. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in De Wilgen

 • Nefit (SolarLine 2-120 II HotTop), vermogen 1832 [KW], €1246 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1K.500), vermogen 3506 [KW], €2384 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/500B/PWM), vermogen 3576 [KW], €2432 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Smallingerland een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.smallingerland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte De Wilgen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in De Wilgen!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!