Zonneboiler Boornbergum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Boornbergum? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze pagina doorzoek jij samengestelde adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Boornbergum.

zonneboiler systeem installeren in 9212

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een gemiddelde woning in Smallingerland verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9212
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Boornbergum vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Boornbergum! Aan de hand van onze tool bekijk je simpel en snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Smallingerland. Of probeer de website Qbis.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie regelt heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een grote vraag naar warm water. Vanwege dalende prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Boornbergum. Deze installatie is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Boornbergum komen gemiddeld uit tussen €2425 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor velerlei voorbeelden de kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €65 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€45
100 liter2€2.775 – €3.175€75
200 liter2€3.175 – €3.825€120
300 liter3€4.475 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-boornbergum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte van een zonneboiler monteur in Boornbergum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €850 tot €1650. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Boornbergum

 • Nefit (SolarLine 1-120 II), vermogen 1264 [KW], €860 subsidie.
 • Solar2all (BSP 1000 met 3xF3-1Q), vermogen 1653 [KW], €1124 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/300/PWM), vermogen 3531 [KW], €2401 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Smallingerland een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.smallingerland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Boornbergum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Boornbergum!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!