Zonneboiler Nijega

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Nijega? Middels een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van onze website doorzoek je veelzijdige raadgeving over een zonneboiler kopen in Nijega.

zonneboiler systeem installeren in 9217

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een standaard woning in Smallingerland stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9217
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Nijega vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Nijega! D.m.v. deze website ontdek je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Smallingerland. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit jullie streek. Onderstaand check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op reviews en eventuele keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. In de basis aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nijega. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er structuren met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Nijega liggen tussen de €2925 en €3350, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. In het volgende kopje vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor velerlei voorbeeldsituaties de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €150 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€50
100 liter2€2.800 – €3.100€95
200 liter2€3.225 – €3.900€115
300 liter3€4.525 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-nijega

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Door het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Nijega (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is recent extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €550 tot €1425. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nijega

 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC25 CW4 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 10 m2- Oeg HSP1 1000), vermogen 3095 [KW], €2105 subsidie.
 • Solar2all (HP100HE/500B/PWM), vermogen 3886 [KW], €2642 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Smallingerland mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.smallingerland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nijega aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nijega!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!