Zonneboiler De Veenhoop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in De Veenhoop? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze vergelijker doorzoek je handige info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in De Veenhoop.

zonneboiler systeem installeren in 9215

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een alledaags gezin in Smallingerland gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9215
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in De Veenhoop vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in De Veenhoop! Middels deze pagina check je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Smallingerland. Of check de website kvinl.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand check jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk interessant voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een grote vraag naar warm water. Vanwege lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in De Veenhoop. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De recente kosten zonneboiler De Veenhoop variëren tussen €2725 en €4150, met installatie. Dit systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje bekijk je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor een aantal gevallen de kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €80 per jaar (energieprijzen februari 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€70
100 liter2€2.825 – €3.175€95
200 liter2€3.300 – €3.875€140
300 liter3€4.550 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-de-veenhoop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de info verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Door deze gegevens kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft de inhoud en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in De Veenhoop (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle producten die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €725 tot €1725. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in De Veenhoop

 • Nefit (SolarLine 3-300 II), vermogen 3056 [KW], €2078 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 2,5m2- Oeg HSP1 400), vermogen 1189 [KW], €809 subsidie.
 • Solar2all (HP90HE/500B/PWM), vermogen 3874 [KW], €2634 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Smallingerland mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.smallingerland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte De Veenhoop aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in De Veenhoop!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!