Zonneboiler Drachtstercompagnie

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Drachtstercompagnie? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van deze pagina vind je toepasbare details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Drachtstercompagnie.

zonneboiler systeem installeren in 9222

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een doorsnee gezin in Smallingerland gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9222
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Drachtstercompagnie vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Drachtstercompagnie! D.m.v. onze tool tref je gemakkelijk een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Smallingerland. Of check de website Qbis.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven in de buurt. Hierna tref jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan VCA, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem regelt je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit product behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder relevant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Drachtstercompagnie. Een zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Drachtstercompagnie variëren tussen €2875 en €3150, met montage. Dit systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje tref je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een aantal gevallen de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €150 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€50
100 liter2€2.900 – €3.025€95
200 liter2€3.250 – €3.825€110
300 liter3€4.475 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-drachtstercompagnie

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Het betreft leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Drachtstercompagnie (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot wel €1025. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Drachtstercompagnie

 • AJM Zonne-energie (AJM 48-400), vermogen 2046 [KW], €1391 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1K 300), vermogen 3381 [KW], €2299 subsidie.
 • Solar2all (TS40/250/PWM), vermogen 2134 [KW], €1451 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Smallingerland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.smallingerland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Drachtstercompagnie aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Drachtstercompagnie!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!