Zonneboiler Rottevalle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Rottevalle? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze website lees je bruikbare aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Rottevalle.

zonneboiler systeem installeren in 9221

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een doorsnee huishouden in Smallingerland verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9221
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Rottevalle vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Rottevalle! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je moeiteloos een goede installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Smallingerland. Of benader echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf check jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op recensies en certificering. Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Het product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Rottevalle. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Rottevalle liggen tussen de €2400 en €3700, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Verderop tref jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor verscheide scenario’sde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €125 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€40
100 liter2€2.750 – €3.175€100
200 liter2€3.200 – €4.000€135
300 liter3€4.425 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-rottevalle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de specialist een goed advies geven.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Rottevalle (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €750 tot €1125. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Rottevalle

 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC30 CW6 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler SKS650+2xCS250), vermogen 1421 [KW], €966 subsidie.
 • Solar2all (TS30/150/PWM), vermogen 1885 [KW], €1282 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Smallingerland een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.smallingerland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Rottevalle aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Rottevalle!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!