Zonneboiler De Westereen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in De Westereen? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze website check je omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in De Westereen.

zonneboiler systeem installeren in 9271

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een alledaags gezin in Dantumadiel gebruikt 1630 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €85 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in De Westereen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in De Westereen! Dankzij onze tool vind je moeiteloos een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Dantumadiel. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product zorgt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Wegens beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in De Westereen. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De verwachte kosten zonneboiler De Westereen komen gemiddeld uit tussen €2600 en €3050, inclusief installeren. Het product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op onze website lees jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor een paar omstandigheden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €90 op jaarbasis (gasprijs februari 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.675€70
100 liter2€2.950 – €3.075€80
200 liter2€3.125 – €4.000€145
300 liter3€4.525 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-de-westereen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in De Westereen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk verder verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €750 tot wel €1350. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Westereen

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + WP500), vermogen 2671 [KW], €1816 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+500ltr hygiene), vermogen 3526 [KW], €2398 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-1000), vermogen 368 [KW], €2502 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Dantumadiel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.dantumadeel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte De Westereen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in De Westereen!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!