Zonneboiler Veenklooster

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Veenklooster? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze pagina doorzoek jij actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Veenklooster.

zonneboiler systeem installeren in 9297

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Kollumerland en Nieuwkruisland verbruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9297
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Veenklooster vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Veenklooster! Dankzij onze vergelijker tref je moeiteloos een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf lees je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten is de CV-brander nodig. In de basis interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Veenklooster. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Veenklooster komen gemiddeld uit tussen €2400 en €3600, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Verderop bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder check je voor diverse scenario’sde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €130 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€55
100 liter2€2.950 – €3.025€90
200 liter2€3.225 – €3.900€140
300 liter3€4.450 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-veenklooster

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het helder naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze gegevens kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Veenklooster (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot wel €1575. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Veenklooster

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 2 + SKL 200), vermogen 1228 [KW], €835 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 2x SCIV20), vermogen 1777 [KW], €1208 subsidie.
 • Solmax (400-4f-slm), vermogen 3204 [KW], €2179 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.kollumerland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Veenklooster aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Veenklooster!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!