Zonneboiler Kollum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Kollum? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product kent 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze tool tref jij bruikbare raadgeving over een zonneboiler kopen in Kollum.

zonneboiler systeem installeren in 9291

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Kollumerland en Nieuwkruisland gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9291
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Kollum vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Kollum! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of klik door naar de website kvinl.nl voor informatie over competente installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem is geschikt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toepasbaar op grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens scherpe prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Kollum. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder is er nog het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De actuele kosten zonneboiler Kollum schommelen tussen de €2925 en €3550, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €155 per jaar (gasprijzen februari 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€65
100 liter2€2.800 – €3.200€105
200 liter2€3.100 – €3.950€120
300 liter3€4.525 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-kollum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze data kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kollum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is recentelijk verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €475 tot wel €1600. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Kollum

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + HSK -SLS 800), vermogen 2989 [KW], €2033 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 CPC24 & TS S 400), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 180), vermogen 211 [KW], €143 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.kollumerland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Kollum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Kollum!

 • Warmtepomp: haalt warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!