Zonneboiler Drogeham

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Drogeham? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via deze website lees je accurate toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Drogeham.

zonneboiler systeem installeren in 9289

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een doorsnee gezin in Achtkarspelen stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €145 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9289
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Drogeham vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Drogeham! Middels onze vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Achtkarspelen. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installateurs in de regio. Hierna ontdek je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificering. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Met name interessant voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Drogeham. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Drogeham liggen tussen de €2925 en €4300, met installatie inclusief. Het product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Hierna lees je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder lees je voor een variatie aan omstandigheden de investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €155 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€65
100 liter2€2.750 – €3.175€90
200 liter2€3.300 – €3.825€140
300 liter3€4.475 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-drogeham

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten we naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt snel een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Drogeham (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot wel €1175. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Drogeham

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + SKL 400), vermogen 2096 [KW], €1425 subsidie.
 • Wolf (Wolf Zonne-energiesysteem SE-2 & 2xF3-1), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 150), vermogen 93 [KW], €63 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Achtkarspelen een groene lening of kleine subsidie. Check www.grootegast.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Drogeham aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Drogeham!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!