Zonneboiler Achtkarspelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Achtkarspelen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Achtkarspelen.

zonneboiler systeem installeren in 9873

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1650.
 • Een doorsnee huishouden in Achtkarspelen stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Achtkarspelen vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Achtkarspelen! D.m.v. deze website achterhaal je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Achtkarspelen. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met erkende installateurs uit de buurt. In onderstaande box check je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie springt de CV-brander bij. Vooral interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Achtkarspelen. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Achtkarspelen liggen tussen de €2650 en €3950, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor meerdere gevallen de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €80 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.550€65
100 liter2€2.925 – €3.200€80
200 liter2€3.250 – €3.975€135
300 liter3€4.575 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-achtkarspelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Middels het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Het betreft de grootte en de mate van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Achtkarspelen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recentelijk verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €925 tot €1775. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Achtkarspelen

 • HONE (HONE premium 300L 10-SP501), vermogen 3590 [KW], €2441 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 690 4C), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc9 cpc21 cpc16 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3249 [KW], €2209 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Achtkarspelen een groene lening of kleine subsidie. Zie www.grootegast.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Achtkarspelen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Achtkarspelen!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente