Zonneboiler Boelenslaan

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Boelenslaan? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze vergelijker check je handige gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Boelenslaan.

zonneboiler systeem installeren in 9233

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €850.
 • Een gemiddelde woning in Achtkarspelen verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €100 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9233
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Boelenslaan vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Boelenslaan! Door gebruik te maken van deze pagina check je simpel en snel een erkende installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Achtkarspelen. Of check de website Qbis.nl voor lijstjes met erkende installateurs in de buurt. Bijgaand ontdek je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificering. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis toegepast door grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Boelenslaan. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Boelenslaan komen gemiddeld uit tussen €2725 en €4450, met montage. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor enkele mogelijkheden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€45
100 liter2€2.850 – €3.000€85
200 liter2€3.100 – €3.850€110
300 liter3€4.475 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-boelenslaan

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de productinfo verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het energieverbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Boelenslaan (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recentelijk verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle artikelen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot wel €1900. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Boelenslaan

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 FHS600L TW + CV), vermogen 3216 [KW], €2187 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 3-24hpc), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.
 • Solar2all (TS120/500B/PWM), vermogen 3951 [KW], €2687 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Achtkarspelen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.grootegast.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Boelenslaan aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Boelenslaan!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!