Zonneboiler Surhuisterveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Surhuisterveen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl lees je veelzijdige details m.b.t. een zonneboiler kopen in Surhuisterveen.

zonneboiler systeem installeren in 9231

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een alledaags gezin in Achtkarspelen verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9231
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Surhuisterveen vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Surhuisterveen! D.m.v. onze vergelijker ontdek je eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Achtkarspelen. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs in de buurt. Bijgaand check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Surhuisterveen. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Surhuisterveen vinden we terug ergens tussen de €2900 en €4300, met montage. Dit product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor verschillende voorbeelden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €80 per jaar (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€55
100 liter2€2.850 – €3.075€75
200 liter2€3.200 – €3.825€130
300 liter3€4.450 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-surhuisterveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Surhuisterveen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot wel €1825. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Surhuisterveen

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar CPC24 HSSFHM300L TW + CV), vermogen 1538 [KW], €1046 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 2-24hpc), vermogen 2162 [KW], €1470 subsidie.
 • Solar2all (TS90/500/PWM), vermogen 3788 [KW], €2576 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Achtkarspelen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.grootegast.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Surhuisterveen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Surhuisterveen!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!