Zonneboiler Stroobos

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Stroobos? Via een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze pagina bekijk je actuele raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Stroobos.

zonneboiler systeem installeren in 9872

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Achtkarspelen gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €135 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9872
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Stroobos vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Stroobos! Aan de hand van onze tool bekijk je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Achtkarspelen. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder check je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op beoordelingen en certificering. Je kunt denken aan Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Stroobos. Zo’n systeem is goed te combineren met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Stroobos vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor een variatie aan gevallen de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €180 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€60
100 liter2€2.875 – €3.075€95
200 liter2€3.125 – €3.850€110
300 liter3€4.500 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-stroobos

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze data kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Stroobos (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle merken op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot wel €1075. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Stroobos

 • ZBPro (ZBPR 400-4-2108), vermogen 3085 [KW], €2098 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-HSP1 1500A+), vermogen 3653 [KW], €2484 subsidie.
 • Trendy Eco (3x VTC 30 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3661 [KW], €2489 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie geeft de gemeente Achtkarspelen een groene lening of kleine subsidie. Check www.grootegast.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Stroobos aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Stroobos!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!