Zonneboiler Kornhorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Kornhorn? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze tool vind jij omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Kornhorn.

zonneboiler systeem installeren in 9864

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een alledaags gezin in Grootegast verbruikt 1760 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €65 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9864
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Kornhorn vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Kornhorn! Door middel van onze vergelijker ontdek je snel een goede installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Grootegast. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf check je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Kornhorn. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Kornhorn variëren tussen €2825 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op onze website bekijk je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna check je voor een aantal voorbeelden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €145 per jaar (energieprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€55
100 liter2€2.825 – €3.025€105
200 liter2€3.150 – €3.825€140
300 liter3€4.475 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-kornhorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze data kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Kornhorn (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd jaren geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €675 tot wel €1375. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Kornhorn

 • Stiebel Eltron (Zonneset SBB 500/3), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP1 800A+), vermogen 3412 [KW], €2320 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Grootegast een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.grootegast.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Kornhorn aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kornhorn!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!