Zonneboiler Burum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Burum? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze website bekijk jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Burum.

zonneboiler systeem installeren in 9851

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €900.
 • Een gemiddelde woning in Kollumerland en Nieuwkruisland verbruikt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit houdt in een forse besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9851
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Burum vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Burum! Door gebruik te maken van onze website vind je probleemloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of probeer echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Onderstaand achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product is er voor 2 zaken: warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Burum. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Burum zitten gemiddeld tussen €2525 en €3000, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. In het volgende kopje tref je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor verscheide voorbeelden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €130 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.600€55
100 liter2€2.750 – €3.000€75
200 liter2€3.225 – €4.000€110
300 liter3€4.550 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-burum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de productinfo verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Door deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Het betreft de grootte en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Burum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle types die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot wel €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Burum

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.400), vermogen 3088 [KW], €2100 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 1500A+), vermogen 3451 [KW], €2347 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 20 + 300L), vermogen 1961 [KW], €1333 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.kollumerland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Burum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Burum!

 • Warmtepomp: haalt energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!