Zonneboiler Niezijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Niezijl? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. deze website tref jij samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Niezijl.

zonneboiler systeem installeren in 9842

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Zuidhorn gebruikt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9842
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Niezijl vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Niezijl! Via de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Zuidhorn. Of probeer Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box ontdek jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en de centrale verwarming. Het product wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Niezijl. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Niezijl fluctueren tussen de €2475 en €3450, inclusief plaatsing. De installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. In het volgende kopje vind jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor enkele omstandigheden de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €150 per jaar (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€55
100 liter2€2.850 – €3.200€80
200 liter2€3.125 – €3.825€110
300 liter3€4.450 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-niezijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de info verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze info kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Niezijl (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is recentelijk verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €575 tot €1500. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Niezijl

 • Econo (L36HPCPC-500-eco), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 4m2-HSP1 400A+), vermogen 1971 [KW], €1340 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 2936 [KW], €1996 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Zuidhorn mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.zuidhorn.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Niezijl aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Niezijl!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!