Zonneboiler Aduard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Aduard? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze website check je handige raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Aduard.

zonneboiler systeem installeren in 9831

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een gemiddelde woning in Zuidhorn gebruikt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9831
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Aduard vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Aduard! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Zuidhorn. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf lees je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook recensies en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product zorgt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Aduard. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In december 2023 zijn er constructies met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Aduard vinden we terug ergens tussen de €2775 en €4400, met montage. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt check jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor verscheide voorbeelden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €180 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€70
100 liter2€2.750 – €3.100€95
200 liter2€3.125 – €3.975€120
300 liter3€4.550 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-aduard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze informatie kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Er volgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Aduard (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €750 tot wel €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Aduard

 • Econo (S8HPCPC-150-eco), vermogen 788 [KW], €536 subsidie.
 • Viessmann (3x Vitosol 200-FM SV2F + 1x Vitocell 160-e 750L), vermogen 2637 [KW], €1793 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 1000L), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Zuidhorn mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.zuidhorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Aduard aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Aduard!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!