Zonneboiler Enumatil

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Enumatil? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij deze website ontdek je handige informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Enumatil.

zonneboiler systeem installeren in 9812

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Leek stookt 1640 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit houdt in een forse besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9812
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Enumatil vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Enumatil! Middels deze pagina vind je simpel en snel een geschikte installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Leek. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en eventuele keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. In de basis aantrekkelijk voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door scherpe prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Enumatil. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Enumatil vinden we terug ergens tussen de €2900 en €3200, inclusief plaatsing. De installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief komt tot stand door het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op onze website bekijk je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor meerdere scenario’sde totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €100 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.675€70
100 liter2€2.875 – €3.050€95
200 liter2€3.275 – €3.975€125
300 liter3€4.500 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-enumatil

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Enumatil (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €425 tot wel €1525. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Enumatil

 • 123-Kaminofen (Combi A label CPC 24 + TS-SS 300), vermogen 1869 [KW], €1271 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2x CPC24 + 1x TS-SS 300), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 1656 [KW], €1126 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Leek een groene lening of kleine subsidie. Zie www.leek.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Enumatil aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Enumatil!

 • Warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!