Zonneboiler Sint Annen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Sint Annen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze tool check je praktische toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Sint Annen.

zonneboiler systeem installeren in 9796

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een alledaags gezin in Ten Boer verbruikt 1630 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9796
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Sint Annen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Sint Annen! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Ten Boer. Of bezoek kvinl.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven in de regio. Hieronder achterhaal jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Sint Annen. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Sint Annen vinden we terug ergens tussen de €2825 en €3300, met installatie inclusief. Dit product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op onze website tref je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een aantal gevallen de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €90 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.675€40
100 liter2€2.850 – €3.025€85
200 liter2€3.150 – €4.000€145
300 liter3€4.575 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-sint-annen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Denk aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Sint Annen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is in 2017 verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €975 tot wel €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sint Annen

 • 123-Kaminofen (2CPC18+FKS 600L), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 1 LU 304), vermogen 1381 [KW], €1089 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-500-HHB1), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Ten Boer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.tenboer.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Sint Annen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Sint Annen!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!