Zonneboiler Winneweer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Winneweer? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij veelzijdige details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Winneweer.

zonneboiler systeem installeren in 9793

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Ten Boer stookt 1630 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Concreet: een forse besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9793
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Winneweer vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Winneweer! Aan de hand van onze website tref je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Ten Boer. Of probeer de website Qbis.nl voor informatie over geschikte installateurs in de buurt. Onderstaand tref je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens VCA, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie zorgt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Met name een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Winneweer. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Winneweer fluctueren tussen de €2500 en €3750, met installatie inclusief. De installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor verschillende gevallen de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €130 per jaar (energieprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€55
100 liter2€2.950 – €3.025€100
200 liter2€3.100 – €4.000€125
300 liter3€4.525 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-winneweer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten wij ook naar wie de info verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Winneweer (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle producten op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €675 tot wel €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Winneweer

 • Termicol (T2IA4/800S), vermogen 2611 [KW], €1775 subsidie.
 • NIBE (VVM 500 / FP215P (2 st) / SCA 30), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.
 • s-energy (SEN-SHC54 CPC & 800L..), vermogen 3623 [KW], €2464 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Ten Boer een groene lening of kleine subsidie. Check www.tenboer.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Winneweer aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Winneweer!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!