Zonneboiler Adorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Adorp? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. deze website lees je praktische info die helpen bij een zonneboiler kopen in Adorp.

zonneboiler systeem installeren in 9774

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Winsum stookt 1600 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9774
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Adorp vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Adorp! Dankzij deze pagina check je simpel en snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Winsum. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie is geschikt voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Adorp. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Adorp komen gemiddeld uit tussen €2900 en €3600, met installatie inclusief. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor een variatie aan voorbeelden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €115 per jaar (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€55
100 liter2€2.850 – €3.000€85
200 liter2€3.250 – €3.850€135
300 liter3€4.500 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-adorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Adorp (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle systemen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €900 tot €1275. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Adorp

 • Termicol (T2IA4/500S), vermogen 2629 [KW], €1788 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,055×4,085m indaksysteem), vermogen 3282 [KW], €2232 subsidie.
 • ATAG (ATAG-Itho 300-3,2 (PV-formaat+E-optie)), vermogen 1092 [KW], €743 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Winsum mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.winsum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Adorp aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Adorp!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!