Zonneboiler Eelde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Eelde? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee delen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Eelde.

zonneboiler systeem installeren in 9761

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Tynaarlo verbruikt 1820 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €150 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9761
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Eelde vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Eelde! Met behulp van onze website vind je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Tynaarlo. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf tref jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis aantrekkelijk voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Eelde. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er structuren met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Eelde variëren tussen €2675 en €3200, inclusief plaatsing. Deze installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor enkele situatiesde investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €85 per jaar (energieprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€55
100 liter2€2.825 – €3.175€95
200 liter2€3.225 – €3.825€145
300 liter3€4.600 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-eelde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de productinfo verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je ontvangt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Eelde (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recent verbreed. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €950 tot wel €1250. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Eelde

 • Termicol (T2IA1/200S), vermogen 992 [KW], €675 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,595×3,075m indaksysteem), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 6,4m²-HSP1 500A+), vermogen 2771 [KW], €1884 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Tynaarlo een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.tynaarlo.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Eelde aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Eelde!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!