Zonneboiler Glimmen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Glimmen? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze tool tref je accurate raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Glimmen.

zonneboiler systeem installeren in 9756

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een alledaags huishouden in Haren stookt 1850 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit betekent een forse besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9756
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Glimmen vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Glimmen! Via deze website bekijk je moeiteloos een competente installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Haren. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder check jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Glimmen. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Glimmen zitten gemiddeld tussen €2575 en €3400, met montage. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt lees jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor meerdere voorbeeldsituaties de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €90 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€55
100 liter2€2.875 – €3.200€90
200 liter2€3.100 – €4.000€125
300 liter3€4.600 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-glimmen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze statistieken kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Glimmen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €950 tot wel €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Glimmen

 • Termicol (TIA1/150S), vermogen 855 [KW], €581 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×7,115m indaksysteem), vermogen 3285 [KW], €2234 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5830), vermogen 1767 [KW], €1202 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Haren soms een extra tegemoetkoming. Zie www.haren.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Glimmen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Glimmen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!