Zonneboiler Wedde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Wedde? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze website tref je waardevolle informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wedde.

zonneboiler systeem installeren in 9698

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een alledaags gezin in Westerwolde verbruikt 1840 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Wedde vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Wedde! D.m.v. onze vergelijker ontdek je probleemloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Westerwolde. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installateurs in de buurt. Hieronder lees jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Wedde. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk plaatsen ze ook een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Wedde variëren tussen €2750 en €4450, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje lees je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele omstandigheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €125 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€50
100 liter2€2.750 – €3.175€100
200 liter2€3.200 – €3.900€135
300 liter3€4.525 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-wedde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de informatie verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze statistieken kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de isolatiewaarden. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Wedde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recent verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle systemen die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €875 tot €1225. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wedde

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-400), vermogen 2496 [KW], €1697 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×3,075m indaksysteem), vermogen 1720 [KW], €1170 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5815), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Westerwolde een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.westerwolde.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wedde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Wedde!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!