Zonneboiler Bellingwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Bellingwolde? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl lees je omvangrijke details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Bellingwolde.

zonneboiler systeem installeren in 9695

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een alledaags huishouden in Westerwolde verbruikt 1840 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9695
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Bellingwolde vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Bellingwolde! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl bekijk je moeiteloos een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Westerwolde. Of probeer de website kvinl.nl voor een schema met ervaren installateurs in de regio. Bijgaand lees je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bekijk eens KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Het product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bellingwolde. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Bellingwolde variëren tussen €2550 en €3400, met installatie. De installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor velerlei voorbeeldsituaties de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €165 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.500€65
100 liter2€2.875 – €3.175€85
200 liter2€3.275 – €3.825€115
300 liter3€4.525 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-bellingwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Door deze data kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Bellingwolde (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €775 tot wel €1225. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Bellingwolde

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 2-200), vermogen 1480 [KW], €1006 subsidie.
 • 2-improve energy (Tap/CV 300SR15682ww3xPro18), vermogen 3404 [KW], €2315 subsidie.
 • Cordivari srl (Stratos 4S Rotoshiled Model 180), vermogen 977 [KW], €664 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Westerwolde mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.westerwolde.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Bellingwolde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Bellingwolde!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!