Zonneboiler Beerta

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Beerta? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product kent 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze vergelijker bekijk je toepasbare info die helpen bij een zonneboiler kopen in Beerta.

zonneboiler systeem installeren in 9686

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een gemiddelde woning in Oldambt gebruikt 1660 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €140 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9686
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Beerta vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Beerta! Met behulp van onze website tref je snel een erkende installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Oldambt. Of surf naar de website Qbis.nl voor informatie over erkende installateurs uit de gemeente. Hieronder vind jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. In de basis relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Beerta. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De kosten zonneboiler Beerta vinden we terug ergens tussen de €2525 en €4200, met montage. Dit product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna vind je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor een variatie aan scenario’sde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €145 per jaar (gasprijzen maart 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€50
100 liter2€2.925 – €3.175€105
200 liter2€3.100 – €3.975€145
300 liter3€4.500 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-beerta

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Via het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Er volgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Beerta (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €625 tot €1525. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Beerta

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-400), vermogen 2964 [KW], €2016 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 200STDC1wwPro18 – 2IE Tap 200STDC1wwPro18), vermogen 1706 [KW], €1160 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 2x VFK 155 V), vermogen 1951 [KW], €1327 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Oldambt soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.gemeente-oldambt.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Beerta aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Beerta!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!