Zonneboiler Finsterwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Finsterwolde? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze website doorzoek jij uitgebreide details over een zonneboiler kopen in Finsterwolde.

zonneboiler systeem installeren in 9684

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €900.
 • Een doorsnee huishouden in Oldambt verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9684
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Finsterwolde vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Finsterwolde! Aan de hand van deze pagina bekijk je snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Oldambt. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installateurs in de regio. In onderstaande box vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om recensies en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product regelt jouw sanitaire water en een warme woning. Dit duurzame systeem bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis relevant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Finsterwolde. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Finsterwolde vinden we terug ergens tussen de €2575 en €3000, inclusief installeren. Het product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op onze website check jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor enkele situatiesde totaalprijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €130 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€40
100 liter2€2.775 – €3.000€75
200 liter2€3.150 – €4.000€115
300 liter3€4.475 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-finsterwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze statistieken kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Je krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Finsterwolde (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recent verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot wel €1350. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Finsterwolde

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-400), vermogen 2401 [KW], €1633 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150STDC1wwPro12 – 2IE Tap 150STDC1wwPro12), vermogen 1122 [KW], €763 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 4x VFK 155 V), vermogen 3299 [KW], €2243 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Oldambt een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.gemeente-oldambt.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Finsterwolde aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Finsterwolde!

 • De warmtepomp: haalt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!