Zonneboiler Scheemda

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Scheemda? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je bruikbare raadgeving over een zonneboiler kopen in Scheemda.

zonneboiler systeem installeren in 9679

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een doorsnee huishouden in Oldambt verbruikt 1660 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9679
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Scheemda vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Scheemda! Met behulp van onze tool check je snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oldambt. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit de buurt. Bijgaand tref je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Met name toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Scheemda. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop hebben we nog een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Scheemda schommelen tussen de €2800 en €3650, met montage. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De investering wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Verderop tref je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor verschillende mogelijkheden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €115 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€70
100 liter2€2.950 – €3.175€100
200 liter2€3.100 – €3.950€125
300 liter3€4.550 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-scheemda

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten we naar wie de info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze info kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. U ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Scheemda (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is recent uitgebreid. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €800 tot €1050. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Scheemda

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 2-200), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.
 • Orion Solar (1×24+TAPW+300ltr A-klasse), vermogen 1989 [KW], €1353 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 3x VFK 155 H), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Oldambt mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.gemeente-oldambt.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Scheemda aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Scheemda!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!