Zonneboiler Oude Pekela

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Oude Pekela? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van deze pagina doorzoek jij actuele info over een zonneboiler kopen in Oude Pekela.

zonneboiler systeem installeren in 9665

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een doorsnee huishouden in Pekela verbruikt 1770 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €110 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Oude Pekela vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Oude Pekela! D.m.v. onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Pekela. Of surf naar kvinl.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oude Pekela. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Oude Pekela vinden we terug ergens tussen de €2525 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Hierna vind je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €60 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.700€55
100 liter2€2.750 – €3.000€100
200 liter2€3.175 – €3.925€135
300 liter3€4.450 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-oude-pekela

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Op basis van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Oude Pekela (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle producten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €700 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oude Pekela

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 500-50 Hygiene), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-HSP1 800A+), vermogen 3566 [KW], €2425 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2668 [KW], €1814 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Pekela een groene lening of kleine subsidie. Zie www.pekela.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oude Pekela aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oude Pekela!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!