Zonneboiler Pekela

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Pekela? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie komt tot stand door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Middels deze website lees je waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Pekela.

zonneboiler systeem installeren in 9665

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een doorsnee huishouden in Pekela gebruikt 1770 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Pekela vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Pekela! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Pekela. Of ga naar kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit de gemeente. Verderop tref jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Pekela. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Pekela komen gemiddeld uit tussen €2825 en €3350, met montage. Het systeem heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. In het volgende kopje vind je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor meerdere situatiesde kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €145 per jaar (energieprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€65
100 liter2€2.750 – €3.000€85
200 liter2€3.250 – €3.900€140
300 liter3€4.525 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-pekela

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de specificaties verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld de inhoud en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Pekela (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle systemen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot wel €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Pekela

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww3xPro18), vermogen 3557 [KW], €2419 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 500-5-2108), vermogen 3136 [KW], €2132 subsidie.
 • Solar2all (HP100HE/500B/PWM), vermogen 3886 [KW], €2642 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Pekela een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.pekela.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Pekela aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Pekela!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente