Zonneboiler Veendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Veendam? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind jij praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Veendam.

zonneboiler systeem installeren in 9641

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een alledaags gezin in Veendam gebruikt 1650 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9641
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Veendam vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Veendam! Door middel van onze website check je snel een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Veendam. Of klik door naar de website kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs in de buurt. Hieronder bekijk jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en relevante keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie regelt je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Veendam. Deze oplossing is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Veendam schommelen tussen de €2650 en €4000, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. In het volgende kopje vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor een paar gevallen de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €65 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.700€65
100 liter2€2.950 – €3.125€95
200 liter2€3.200 – €3.850€125
300 liter3€4.550 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-veendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de info verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn aantal kamers en staat van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Veendam (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle types die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €625 tot wel €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Veendam

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww2xPro18), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • ZBPro (HR 500 – 16), vermogen 3105 [KW], €2111 subsidie.
 • Solar2all (TS30/150/PWM), vermogen 1885 [KW], €1282 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Veendam soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.veendam.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Veendam aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Veendam!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente