Zonneboiler Aa en Hunze

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Aa en Hunze? Middels een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je accurate gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Aa en Hunze.

zonneboiler systeem installeren in 9463

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Aa en Hunze vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Aa en Hunze! Aan de hand van onze tool ontdek je moeiteloos een erkende installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Aa en Hunze. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. Hierna tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie zorgt voor warm tapwater en een warme woning. Deze duurzame installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Aa en Hunze. Deze oplossing is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Aa en Hunze fluctueren tussen de €2850 en €4050, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Hierna tref jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor een aantal scenario’sde kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €145 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€50
100 liter2€2.850 – €3.175€90
200 liter2€3.125 – €3.875€115
300 liter3€4.600 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-aa-en-hunze

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Via het energieverbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Aa en Hunze (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle installaties die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €800 tot €1200. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Aa en Hunze

 • HONE (HONE plus 120L 1-SP501), vermogen 646 [KW], €439 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 60-500), vermogen 3089 [KW], €2101 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 21 bs 200 a label), vermogen 1325 [KW], €901 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Aa en Hunze een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.aaenhunze.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Aa en Hunze aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Aa en Hunze!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente