Zonneboiler Geelbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Geelbroek? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze vergelijker doorzoek je waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Geelbroek.

zonneboiler systeem installeren in 9455

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9455
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Geelbroek vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Geelbroek! Met behulp van onze website check je verrassend eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder lees je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product voorziet in je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij dalende prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Geelbroek. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De geschatte kosten zonneboiler Geelbroek zitten gemiddeld tussen €2750 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor een paar voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €70 op jaarbasis (gasprijzen november 2023). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€40
100 liter2€2.875 – €3.200€85
200 liter2€3.175 – €3.925€110
300 liter3€4.500 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-geelbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld de grootte en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Geelbroek (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verruimd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €800 tot €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Geelbroek

 • Sonnenkraft (Combi E 800L 5x SCE202-M), vermogen 2815 [KW], €1914 subsidie.
 • Eco2All (ECO-10000PSLRR-4DTH), vermogen 3489 [KW], €2373 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3635 [KW], €2472 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Aa en Hunze mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.aaenhunze.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Geelbroek aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Geelbroek!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!